Spa & Wellness bogatstva Slovenije

 Da su naši najzapadniji susedi postali zemlja košarke saznali smo prošle godine. Takođe, odavno znamo da su slovenačke terme veoma poznate u regionu. Međutim, sigurno niste čuli za mnoge od njih, jer je spa i velnes bogatstvo Slovenije veliko.

Kako bi ispravila ovu „nepravdu“, marketinška agencija Usta Nova u saradnji sa Slovenačkom turističkom zajednicom, krajem januara organizovala je studijsko putovanje pod nazivom „Spa & Wellness bogatstva Slovenije“ sa idejom da turističke agencije iz Srbije upozna sa termalnim bogatstvima Slovenije

Spa & Wellness

Naša prva stanica je bila nijedna druga do kraljica slovenačkih termi, Njeno veličanstvo Rogaška Slatina.

Boravili smo u hotelu Aleksander koji nosi ime po kralju Aleksandru Karađorđeviću.

To je odličan butik hotel sa prelepim pogledom na centar grada. Hrana koju su nam naši domaćini spremili bila je, kako drugačije, nego kraljevska.

Spustili smo se u centar i obišli Grand hotel Sava koji se nalazi na samom šetalištu.

Spa & Wellness

Smestili smo se u najnoviji butik hotel u gradu Atlantida, fenomenalno zdanje sa pet zvezdica u kom ćete potpuno uživati. Usluga je perfektna i efikasna, a hrana nezaboravna. Naši domaćini su nam organizovali masaže te smo posle njih bili kao novi.

Spa & Wellness

Sutradan smo posetili i jedan zanimljiv apartmanski smeštaj. Ukoliko želite više privatnosti i niste ljubitelj hotelskog smeštaja, onda je Oranda Village pravo mesto za vas.

Naša sledeće stanica bile su Terme Radenci koje pripadaju najvećoj hotelskoj grupaciji u Sloveniji – Sava hotelima. Ukoliko ovde dolazite sa porodicom, onda ste na pravom mestu.

Put nas je dalje odveo u čuvene Terme 3000. Kupali smo se u prelepim bazenima, a domaćini su nam spremili odličan ručak sa lokalnim specijalitetima.

Spa & Wellness
Spa & Wellness

Nakon toga, krenuli smo ka Austriji i smestili se u hotelu Mond u pograničnom mestu Šentilj. Objekat pripada HIT hotelskoj grupaciji iz Nove Gorice i sagrađen je u obliku vinske bačve. Nalazi se na 20 minuta vožnje od Graca.

Ukoliko noćite u hotelu od proleća do jeseni u cenu je uključen i šatl bus koji vas vozi do tri slovenačke i tri austrijske vinarije.

Grupa je večerala u klasičnom štajerskom restoranu, gostilni „Žmavc“ koja se nalazi u idiličnom mestu blizu granice sa Austrijom pod imenom Jakobski Dol. Probali smo lokalne specijalitete i pili vino iz vinarije „Bračko“.

Narednog jutra nastavili smo do Biotermi u mestu Mala Nedelja. Odlično nameštene sobe, sjajna kuhinja i menadžment veoma raspoložen za posete srpskih turista čine ove simpatične terme veoma pogodnim za saradnju sa našim turističkim agencijama.

Nakon toga, stigli smo u najstariji grad u Sloveniji, čuveni Ptuj. Tu se nalaze i terme Ptuj koje, takođe, pripadaju Sava hotelima. Odličan termalni centar, veoma ukusna hrana i blizina granice sa Hrvatskom čine ovu lokaciju atraktivnom.

Nakon ulaska u Sloveniju do ovih termi se možete voziti i lokalnim putevima te niste u obavezi da kupujete vinjetu koja za sedam dana iznosi 15 evra.

Spa & Wellness

Krenuli smo ka Celju i stigli u Laško.

Prelepo mesto na reci Savinji, koje ljubomorno čuva planina Hum, poznato je po Pivovarni „Laško“, hotelu Thermana Park Laško i muzičkom Festivalu „Pivo i Cveće“ koji se održava svake godine sredinom jula.

Posetili smo hotel Thermana Park Laško, kupali se, a ljubazni domaćini su organizovali masažu za celu grupu.

Svake godine sve više turista iz Srbije dolazi ovamo. Razlozi su jednostavni: odlična pozicija, udobne sobe, vrhunska kuhinja, termalni park i ljubazni domaćini.

Spa & Wellness

Poslednjeg dana putovanja, barem smo tada tako mislili, posetili smo Ljubljanu.

Naša prva stanica je bio novootvoreni InterContinental, hotel sa pet zvezdica koji je Ljubljani nedostajao.

Ljubazni domaćini su nam pripremili slano-slatku zakusku i pokazali čime se ponose. Sobe su odlično opremljene, a iz restorana i teretane se pruža pogled na pola Slovenije.

Zar je potrebno više? Na kraju našeg boravka u Ljubljani posetili smo vodeći slovenački sajam iz oblasti turizma 29. Natour Alpe-Adria. Predstavnici turističkih agencija imali su vremena za sastanke sa izlagačima.

Naša poslednja stanica na putovanju bile su Terme Paradiso u mestu Dobova, koje se nalazi odmah pored granice sa Hrvatskom.

Terme Paradiso su 2016. godine proglašene za najbolji velnes centar u Sloveniji, a već dve godine zaredom su nagrađivane za najbolju malu slovenačku banju. Hotel je od prošle godine povećao smeštajne kapacitete i sada ima 39 odlično opremljenih soba.

Našu grupu je zadesilo veliko snežno nevreme poslednjeg dana putovanja te su nam domaćini iz Termi Paradiso ponudili da budemo njihovi gosti. Ovom prilikom im se u ime cele grupe zahvaljujem.

Spa & Wellness

Marketinška agencija Usta Nova u saradnji sa Slovenačkom turističkom zajednicom i TZ Portoroža planira sredinom aprila studijsko putovanje na kojem bi turističkim agencijama predstavili bisere Slovenske Istre.

Ukoliko ste turistička agencija koja svojim gostima želi da ponudi nešto novo iz Slovenije, kontaktirajte nas.

Spa & Wellness

Veliku zahvalnost za realizaciju ovog putovanja dugujemo Vesni Mojsilović i Živi Vicentič.

All Rights Reserved | Usta Nova d.o.o